Jarenlang vergat ik zelf te ademen. Jarenlang vergat ik dat een lichaam beperkingen en grenzen heeft. En jarenlang was ik op zoek naar zin en betekenis.
Yoga betekende voor mij de start van een nieuw leven!

Op mijn Yoga-lerarenopleiding kwam ik tot inzicht dat ik ergens onderweg – tussen al het denken en zoeken door – mezelf verloren had. Dat ik vergeten was hoe je nu eigenlijk moet leven. Leven in plaats van overleven met alle verplichtingen, verantwoordelijkheden en verwachtingen van anderen rondom jou.  Het leven krijgt namelijk een heel andere dimensie als je in de valkuil rolt van angst voor het oordeel van anderen,  angst voor afwijzing en angst voor falen.

Gaandeweg leerde ik opnieuw ademen. Ik tastte emotionele, lichamelijke en mentale grenzen af en vond meer en meer zin in het hier en nu. Ik leerde mild zijn voor mezelf en gebruikte hierbij yoga als vangnet, steunpilaar en wegwijzer. Maar bovenal begreep ik eindelijk de uitspraak: Je bent genoeg, en genoeg is goed genoeg.

In 2007 studeerde ik af als Bachelor in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie. Op dat moment had ik al een intensief dansverleden achter de rug in zowel klassiek ballet, modern ballet en contemporary dance. Toen ik op een bepaald moment te kampen kreeg met een hardnekkige blessure, besloot ik het dansen even achterwege te laten en andere professionele sectoren te verkennen. Ik trok naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en behaalde mijn masterdiploma in Arts Conservation and Restoration. Vervolgens verhuisde ik naar Duitsland  – bekend om de bloeiende kunst- en cultuursector – maar ging na twee jaar psychisch en fysiek compleet onderuit. Mijn lichaam was kapot door belastende werkhoudingen en aanhoudende bureauwerk. Ik hunkerde naar dans en beweging. Geestelijk kon ik de stress, de professionele verwachtingen, en de emotionele uitdagingen niet aan. In 2016 gaf ik ontslag en trok naar Cork, Ierland. Daar kwam ik terecht in de opleiding voor yogadocenten aan het Himalaya Yoga Valley instituut van Yogacharya Lalit Kumar. Ik werd geschoold in de Ashtanga Yoga, Ayurveda, Yoga Filosofie, Anatomie, Pranayama, Meditatie en Chanting.

Het was de start van een nieuw leven!

Momenteel geef ik yogalessen in Aalst (sportcentrum De Schreef), Lennik (Groepspraktijk ExTraFit) en organiseer ik mijn eigen themadagen en yogaworkshops. Ik school mij geregeld bij en behaalde de voorbije jaren het certificaat voor yogadocent in Ashtanga Yoga (RYS – 200h), Yin Yoga (50h) en Aerial Yoga (30h). Daarnaast ben ik dansdocente aan de Academie Peter Benoit voor muziek, woord en dans te Lennik. Als ik niet aan het werk ben, vind je mij met een koffie en een goed boek in de zetel, met een wijntje bij vrienden, met onze hond Tito in de natuur of met mijn vriend en de kids gewoon ergens onderweg.